Combi lessen

Alle voordelen op een rijtje:

De meest gebruikelijke manier van les geven is 1 op 1. Dit is altijd op deze manier gedaan en bijna elke rijschool doet dit nog altijd zo. Hier zitten natuurlijk een aantal voordelen aan waarvan de grootste het persoonlijke aspect. De rijcoach kan zich volledig focussen op jouw progressie en de les volledig aan jou aanpassen. Dit werkt dus ook prima. Het nadeel hiervan is dat het op een gegeven moment eentonig kan worden en de leerling niet optimaal geprikkeld wordt. Door te lessen met nog een extra leerling erbij, ontstaat er een dynamische les met veel interactie. Leerlingen leren door zelf handelingen uit te voeren, maar ook door te analyseren hoe de andere persoon het doet. Wanneer leerling A bijvoorbeeld niet goed kan file parkeren en er moeite mee blijft houden kan deze persoon net dat extra zetje krijgen door te kijken naar hoe leerling B het wel goed doet.  Ook kan het gebeuren dat een uitleg van een bepaalde handeling niet helemaal binnenkomt bij leerling A. Zodra de uitleg op een iets gewijzigde manier wordt gegeven aan leerling B, kan het kwartje ook ineens vallen bij leerling A. Als kers op de taart wordt het al helemaal duidelijk wanneer leerling A ziet hoe leerling B het op de goede manier uitvoert. De kans is groot dat leerling A de handeling vervolgens ook op een goede manier kan uitvoeren.


Naast de voordelen van de dynamiek van een combi les, is het ook gunstig voor je rijles tijd. De loze tijd wordt namelijk gedeeld door 2 leerlingen. Bij FX Drive betaal je enkel voor het actieve gedeelte van een combi les. Dit houd in dat wanneer je een combi les hebt van in totaal 120 minuten, elke persoon ongeveer 60 minuten zal rijden. Je betaalt dus ook maar voor 60 minuten. Om het plaatje wat duidelijker te maken schetsen wij het volgende voorbeeld:

 Leerling A en B wonen beiden in Houten. Er wordt afgesproken vanaf een centraal punt in Houten; Theater a/d slinger.

De les zal in totaal 120 minuten duren. Leerling A  en B betalen beiden enkel voor 60 minuten.

De reistijd naar het oefengebied is 25 minuten.

Totale reistijd van en naar het oefengebied is 50 minuten.

Bij 1 op 1 lessen zouden beide leerlingen dus 50 minuten van de les besteden aan het op en neer rijden naar het oefengebied.

Door gecombineerd te lessen wordt dit gehalveerd tot 25 minuten per persoon. Vermenigvuldigen we dit met 16 lessen dan komen we uit op 400 minuten. Dit is wat er in totaal bespaard wordt aan reistijd enkel en alleen door gecombineerd te lessen.

Met combi lessen:

  • Wordt de rijopleiding dynamischer en leuker
  • Betaal je enkel voor je actieve deel van de les; bij 2 uur les betaal je dus voor 1 uur
  • Deel je de reistijd van en naar het oefengebied