Op je eigen tempo je rijbewijs halen met de Reguliere Opleiding.

Met een reguliere opleiding van FX Drive kan je het tempo volledig zelf bepalen. Of je nu binnen een paar maanden klaar wilt zijn, of er een ruim jaar de tijd voor wilt nemen, alles is mogelijk. Aan de hand van jouw situatie en wensen kunnen we bij de proefles een goed passende planning maken. Wil je binnen 3 a 4 maanden je rijbewijs halen? Dan is de Formule X Opleiding meer iets voor jou. Is het geen probleem als het langer als 4 maanden gaat duren? Dan is de reguliere opleiding de beste optie.


De voordelen van de Reguliere Opleiding:

  • Op een rustig tempo je rijbewijs halen; gemiddeld 7 maanden
  • 1 rijles per week
  • Stress gevoelige cursisten ervaren minder druk
  • Op een leuke en dynamische manier leren autorijden
  • FX Garantie; €250,- cashback als je niet in één keer slaagt

Hoe ziet de planning eruit met een Reguliere Opleiding?


Stap 1: De proefles
Tijdens de proefles gaan we je de basics van het autorijden aanleren. Dit gaan we op een rap tempo proberen te doen om te beoordelen hoeveel gevoel je voor de bediening hebt en hoe snel je instructies van de rijcoach overneemt. Aan de hand van de proefles kunnen we een inschatting maken hoeveel lessen je ongeveer nodig zult hebben en een passende planning maken.


Stap 2: Wanneer gezondheidsverklaring inplannen?

Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk te doen. De gezondheidsverklaring moet door het CBR goedgekeurd worden voordat je mag afrijden. Stel dat je niet goedgekeurd wordt, dan moet je in de meeste gevallen een medische rijtest doen. Deze wordt afgenomen door het CBR en hierbij wordt je beoordeeld op je rijgeschiktheid. De rit hoeft niet perfect te gaan, maar je moet wel al 15 tot 20 uur les hebben gehad zodat het CBR überhaupt kan beoordelen of je rijgeschikt bent. Indien je gezondheidsverklaring in eerste instantie niet goedgekeurd wordt, kan dit hele proces soms maanden duren. Het is in dit geval dus belangrijk om zo snel mogelijk deze verklaring in te dienen zodat je hier niet te veel vertraging door oploopt. Indien je gezondheidsverklaring goedgekeurd wordt, zal dit direct in het systeem verwerkt worden en hoef je geen rijtest te doen. Aan de hand van een vragenlijst kunnen we je tijdens de proefles al vertellen of je gezondheidsverklaring wel of niet goedgekeurd zal worden.


Stap 3: Wanneer theorie examen inplannen?

Indien je het theorie certificaat al behaald hebt voor de proefles; chapeau! We kunnen in dat geval deze stap overslaan. Mocht je dit nog niet gedaan hebben, plan dan het examen zo snel mogelijk. De wachttijden bij het CBR zijn erg lang en om te voorkomen dat je te veel vertraging hierdoor oploopt kan je het beste vòòr de proefles of anders zo snel mogelijk een theorie examen inplannen. Het theorie certificaat moet behaald zijn voordat we een praktijk examen kunnen inplannen.


Stap 4: Rijlessen 

Stapsgewijs zal je leren autorijden volgens de RIS methode. Wij proberen ook met de reguliere opleiding waar het kan effectief om te gaan met jouw lestijd. Dit zullen wij in overleg met jou zo veel mogelijk toepassen. Lees hier meer over onze lesmethode.


Hoelang duurt de Reguliere Opleiding?

Bij een gemiddelde cursist die een aanbevolen aantal lessen van 45 uur heeft gekregen en je krijgt 1 keer per week een les van anderhalf uur, dan kom je uit op 30 weken. Dit is ongeveer 7 maanden. Wil je 2 of 3 lessen per week? Dan past de Formule X Opleiding beter bij jou.